Κεντρο Φυσιοθεραπειας Ζαχαριας Μιχαηλ

Αλεξανδρου Υψηλαντη 8, Ορμήδεια 7530 ,United Kingdom
Κεντρο Φυσιοθεραπειας Ζαχαριας Μιχαηλ Κεντρο Φυσιοθεραπειας Ζαχαριας Μιχαηλ is one of the popular Physical Therapist located in Αλεξανδρου Υψηλαντη 8 , listed under Medical & health in Ορμήδεια , Physical Therapist in Ορμήδεια ,

Contact Details & Working Hours

More about Κεντρο Φυσιοθεραπειας Ζαχαριας Μιχαηλ

Στο Κέντρο Φυσιοθεραπείας Ζαχαρία Μιχαήλ εφαρμόζονται εξειδικευμένες θεραπευτικές τεχνικές για την αντιμετώπιση ΜΥΟΣΚΕΛΕΤΙΚΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ και ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΚΑΚΩΣΕΩΝ καθώς επίσης και για την ΜΕΤΕΓΧΕΙΡΗΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.
Ο φυσιοθεραπευτής Ζαχαρίας Μιχαήλ (αρ. εγγρ. 380) κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο στη Μηχανική διάγνωση και θεραπεία McKenzie «cert. MDT». Επίσης έχει παρακολουθήσει αρκετά σεμινάρια σε διάφορες θεραπευτικές μεθόδους με διαφορετικές προσεγγίσεις για καλύτερη και αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση.
Ακολουθεί ανάλυση των κυριοτέρων θεραπευτικών τεχνικών που εφαρμόζονται στο Κέντρο Φυσιοθεραπείας Ζαχαρία Μιχαήλ.

- Μηχανική Διάγνωση και Θεραπεία McKenzie:
Είναι μια αναγνωρισμένη μέθοδος αυτοθεραπείας με την οποία ο ασθενής αφού εκπαιδευτεί σωστά από τον θεραπευτή μπορεί με επαναλαμβανόμενες ασκήσεις να αντιμετωπίσει μια σειρά προβλημάτων στην οσφυϊκή μοίρα, στον αυχένα, στην θωρακική μοίρα και στις αρθρώσεις.
Ο φυσικοθεραπευτής Robin McKenzie ανέπτυξε μια ολοκληρωμένη μέθοδο για τη Μηχανική διάγνωση και θεραπεία παθήσεων σπονδυλικών και περιφερειακών αρθρώσεων βασισμένο στο μηχανισμό παραγωγής του πόνου. Με την κίνηση ή με την αλλαγή θέσεως του ασθενούς, μπορεί ο πόνος να αλλάζει ως προς την ένταση και την εντόπισή του και οδηγεί στην κατάταξη του πόνου σε μηχανικά αίτια.
Οι στόχοι που επιτυγχάνονται ακολουθώντας τη μέθοδο Μηχανικής Διάγνωσης και Θεραπείας McKenzie είναι:

• Κατάργηση συμπτωμάτων
• Αποκατάσταση λειτουργικότητας
• Εκπαίδευση ασθενή για πρόληψη υποτροπών

Για περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα www.mckenziehellas.gr

- Η μέθοδος Mulligan:
Η μέθοδος του Bryan Mulligan χρησιμοποιεί την κινητοποίηση με κίνηση των αρθρώσεων για την αντιμετώπιση του μυοσκελετικού πόνου.
Ο θεραπευτής εφαρμόζει παθητικές τεχνικές κινητοποίησης και ο ασθενής ταυτόχρονα εκτελεί ενεργητικές φυσιολογικές κινήσεις.
Η εφαρμογή των τεχνικών γίνεται χωρίς πόνο και προκαλεί άμεση και διαρκή βελτίωση της κινητικότητας και της λειτουργικότητας και μείωση των συμπτωμάτων.
Όταν η χρήση της μεθόδου ενδείκνυται, τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά και άμεσα.
Περισσότερες πληροφορίες www.bmulligan.com

- Shacklock's Neurodynamic Solutions:
Είναι μία σύγχρονη μέθοδος θεραπείας που δίνει πρακτικές κλινικές λύσεις για διαταραχές του μυοσκελετικού συστήματος που εμπλέκετε και νευρολογικό στοιχείο. Εκτός από την κατάσταση στην οποία βρίσκετε ένα νεύρο λαμβάνει υπόψη και την κατάσταση των περιβάλλων ιστών καθώς και των ιστών που νευρώνει. Βρίσκει εφαρμογή σε πολύ συχνά προβλήματα όπως ισχιαλγία, αυχανοβραχιόνιο, σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα, σύνδρομο απιοειδούς κ.α.
Περισσότερες πληροφορίες www.neurodynamicsolutions.com

- Απελευθέρωση Μυοπεριτονιακού Πόνου (Trigger Points Therapy):
Είναι μία τεχνική θεραπείας που αντιμετωπίζει τα μυϊκά σημεία πυροδότησης πόνου (Trigger Points) και στοχεύει στην ανακούφιση του μυοπεριτονιακού πόνου. Είναι μέθοδος η οποία με εξειδικευμένες τεχνικές διακόπτει τον φαύλο κύκλο σπασμός – πόνος – σπασμός.
Περισσότερες πληροφορίες www.myofascialtherapy.org

- Kinesiotaping:
Είναι μία μέθοδος περίδεσης με ειδικό ελαστικό αυτοκόλλητο επίδεσμο (tape) που επιδρά στο μυοσκελετικό, νευρικό και κυκλοφορικό σύστημα, με σκοπό τη βελτίωση της λειτουργίας τους. Τέσσερις σημαντικές λειτουργίες του kinesiotaping έχουν παρατηρηθεί στην πράξη αλλά και στο εργαστήριο: α)υποστηρίζει τους μύες, β) αφαιρεί τη συμφόρηση στη ροή των σωματικών υγρών βελτιώνοντας την αιματική και λεμφική κυκλοφορία, γ) ενεργοποιεί τα ενδογενή αναλγητικά συστήματα και δ) διορθώνει τα αρθρικά προβλήματα.
Περισσότερες πληροφορίες www.kinesiotape.gr

Map of Κεντρο Φυσιοθεραπειας Ζαχαριας Μιχαηλ